میرحسینی- نشست مطبوعاتی با حضور معاون وزیر بازرگانی درخصوص آرد، نان و واردات گندم برگزار شد.رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران و معادن، وزیر بازرگانی در جمع خبرنگاران در بیرجند گفت: کشور سیلوی مورد نیاز برای نگهداری گندم و غلات نداشت اما در چند سال اخیر نهضت سیلوسازی در کشور جریان یافت و تا دو سال آینده کشور در فضای ذخیره سازی غلات به بی نیازی می رسد.مجید پارسانیا افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی ظرفیت برای ذخیره سازی حدود 700 هزار تن بوده و امروز این ظرفیت به 5 میلیون تن افزایش یافته است.وی گفت: بخش خصوصی در حال احداث 3 میلیون تن ظرفیت جدید است.
پارسانیا افزود: این اقدامات باعث افزایش کیفیت آرد و نان می شود به علاوه بهسازی واحدهای نان سنتی و پخت به روش صنعتی از مهم ترین برنامه های اجرایی دولت است. ...
وی ادامه داد: دولت با تامین یارانه و ارائه تسهیلات به خبازان آن ها را به سمت تجهیز واحدهای نانوایی تشویق می کند.وی به بهره برداری از بزرگ ترین پروژه سال جاری اشاره کرد و گفت: راه اندازی اولین واحد پخت نان در کشور به روش های صنعتی در سال 87 محقق شد و این واحد به دلیل شرایط تولید و نگاه صنعتی به تهیه نان، به مصرف کننده اطمینان می دهد که در پخت، بهداشت و برخورداری از کیفیت لحاظ می شود.وی همچنین به یکی دیگر از اقدامات محوری دولت در چندساله اخیر اشاره کرد و گفت: برای اولین بار به بخش خصوصی امکان حضور در صحنه فروش، واردات صادرات و نگهداری گندم از سال 85 داده شد که تحول در بخش صنعت خصوصی را درپی داشت.وی درخصوص میزان واردات گندم به کشور هم گفت: طی سال های گذشته به طور پیاپی نیاز گندم کشور در داخل تولید می شد تا این که سال گذشته فضای کافی برای نگهداری تولیدات را نداشتیم و ناگزیر بخشی از گندم کشور را به بازارهای جهانی صادر کردیم اما اتفاقاتی چون سرمازدگی، کم آبی و گرمای زودرس در سال جاری موجب شد تا بخشی از نیاز گندم مصرفی کشور از طریق واردات تامین شود تا کشور از لحاظ تامین نان با مشکلی روبه رو نشود.وی اظهار امیدواری کرد: با شرایط آب و هوایی به وجود آمده، افزایش تولید حذف 30 درصدی ضایعات در حلقه های گندم صرفه جویی مردم در مصرف نان نیاز به گندم وارداتی کاهش یابد.
وی پیش بینی کرد: در سال جاری 10 و 7 دهم میلیون تن در کشور نیاز به گندم داشته باشیم و نیازمند حدود 4 میلیون تن واردات شویم.این میزان گندم در 300 واحد تبدیل به آرد و بیش از 50 هزار نانوایی پخت می شود.
بخشی هم در اختیار عشایر و روستاییان برای تهیه نان قرار می گیرد. به گفته وی برحسب آمار و ارقام میزان مصرف سرانه گندم ایرانی ها در صدر جدول مصرف گندم جهان است.وی از ?? درصد ضایعات نان معادل روزانه ?میلیون تن در کشور خبر داد و گفت: دولت در روز حدود ???میلیارد ریال برای نان یارانه پرداخت می کند و باید با آموزش، ایجاد انگیزه و تدابیر خاص نحوه پخت نان را بهبود بخشیم.وی در خصوص اجرای تحول اقتصادی دولت در بخش آرد و نان افزود: سناریوهای مختلفی تهیه و به مبادی تصمیم گیری منعکس شده است. اما هنوز نمی توان رقمی قطعی برای قیمت نان اعلام کرد.وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت نان تنها ?تا? درصد وابسته به قیمت آرد است و بقیه به عنوان یارانه دستمزد خبازی پرداخت می شود که با اجرای طرح تحول اقتصادی شاهد کاهش ??درصد ضایعات در کشور خواهیم بود.وی در پاسخ به سوال خراسان در خصوص قاچاق آرد و نان هم گفت: آمار دقیقی در دست ندارم ولی به طور منطقی می شود پذیرفت که کالای برخوردار از یارانه به شکل داخلی و خارجی از شبکه مصرف برون رفت دارد و به طور اساسی یک معضل در توزیع کالاهای یارانه ای همین قاچاق است. با این حال دستگاه های نظارتی فعال اند.
وی در خصوص وام ها و تسهیلات با بهره ??درصد برای بهسازی واحدهای نانوایی افزود: تنها ?درصد این بهره سهم نانوایی ها و ?1درصد دیگر توسط شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران پرداخت می شود.
وی خراسان جنوبی را جزو چند استان پیشتاز در استفاده از سبوس در پخت نان دانست و سرانه مصرف گندم هر ایرانی را سالانه حدود ??? کیلوگرم اعلام کرد. وی در پاسخ به سوال دیگر خراسان در بحث سهمیه آرد و نان روستاییان گفت: بر اساس آن چه در سال جاری به عنوان سرانه قانونی روستاییان و عشایر اعلام شد،کار توزیع انجام شد. مسئولان هیئت وزیران تحویل آرد به روستاییان و عشایر را بر عهده شرکت بازرگانی دولتی ایران سپردند ولی با وجود این که روستاییان سهمیه دریافت می کنند باز هم از نانوایی های شهر نان می گیرند. این موجب به وجود آمدن مشکلاتی در مدیریت نان می شود.به گفته وی سازمان بازرگانی و استانداری ها باید این روند را مدیریت کنند.
وی در خصوص صادر نکردن پروانه شغل نانوایی افزود: به دلیل افزایش واحدهای نانوایی و دریافت چندین میلیون تومان یارانه از دولت چند سالی است که مجوز جدید صادر نمی شود. استاندار خراسان جنوبی در محل افتتاح اولین سیلوی فلزی گندم با ظرفیت ??هزار تن گفت: طرح تحول اقتصادی در دستور کار مجلس و دولت قرار گرفت و گام نخست آن به عنوان ساماندهی یا هدفمندکردن یارانه ها مطرح شد که موجب توسعه و رونق کشور می شود.سید صولت مرتضوی اسراف و تبذیر را از عمده مشکلات آرد و نان عنوان کرد و افزود: با ابلاغ اصل ?? قانون اساسی در آینده نزدیک بدنه دولت را به شدت کوچک می کنیم و کارها را به بخش خصوصی می سپاریم.
وی اضافه کرد: اگر یارانه ها به شکل مطلوب هدفمند شود میزان مصرف گندم به یک سوم کاهش خواهد یافت.مدیر کل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ? استان هم گفت: استان دارای ?کارخانه آردسازی با مجموع ظرفیت ???هزارو??? تن است اما در بدو انقلاب هیچ کارخانه آردسازی نبود.حسین بهشتی تصریح کرد: یک واحد آردسازی با ظرفیت ??هزار تن به بهره برداری رسید این در حالی است که مجموع ظرفیت گندم از ?هزار تن به ??هزار تن افزایش یافت.
رئیس سازمان صنایع و معادن گفت: در بخش صنعت و معدن ??واحد صنعتی با سرمایه گذاری ???میلیارد ریال ایجاد و برای حدود ????نفر شغل به وجود آمده است.علیرضا جمیع تصریح کرد: فولاد قاین و سیمان باقران تا پایان سال به بهره برداری می رسد و برای ???نفر شغل به وجود می آورد./ر.خراسان